1.4.2014

Motorgeschütz 1911 (Austria)

Günther Burstyn Tankki. Sen ohjaamossa vasemmalla puolella oli ampuja, oikealla puolella oli komentaja. Näiden takana, kasvot moottoriin päin, istui kuljettaja joka ohjasi vaunua edessä olevan komentajan tai ampujan ohjeiden mukaan tai käyttämällä periskoppia.
Vaunussa oli ripustettu jousitus sekä pyörät, joilla tankki pystyi liikkumaan maatiellä.
Pyörät voitiin laskea alas käsin ulkopuolisen tunkin avulla, kuten autoissa, tai ehkä myös mekaanisesti tankin moottorin avulla. Etupyörät ohjaus ja takapyörät veti. 

Vaunu oli vielä kehitys asteella ja nämä parannukset kuten pyörät tiellä ajamiseen oli tarkoitus asentaa seuraaviin valmistettaviin panssarivaunuihin. 
Tiedossa ei ole kuinka pyörät kiinnitetään, vaunun sisä vai ulkopuolelle, kuinka lasku ja nosto tapahtuvat, ulkopuolelta vaunua tai sisäpuolelta, ehkä jopa moottorin avulla.


Maastossa liikkumista ja taistelu tilanteita varten tankin edessä ja takana oli 4 pitkää rannetta, joiden jokaisen päässä oli pyörivä ja leveä rulla, jonka avulla tankki kykeni ylittämään leveitä kaivantoja tai korkeita esteitä, kunnes telaketjut saivat otteen.
Näitä varsia voitiin nostaa tankin sisältä, mekaanisten välitysten avulla moottorilla.

Panssarivaunun isossa pyörivässä tornissa istuivat ampuja ja tankin johtaja
ajaja istui tuolissaan näiden takana olevassa omassa nelikulmaisessa tornissa.
Protyyppi: Guenther Burstyn, 1911
Pituus: 3,5 m (ilman aseita)
Leveys: - 1.9 m
Korkeus:- 1.9 m
Taistelupaino: - noin 7 t
Moottori - Kuorma-bensiinimoottori 45 HP
Speed: On Road - 28,8 km / h
Speed: ​​Off Road - 8 km / h
Panssarointi: edessä 8 mm, päällä ja takana 4 mm, torneissa + 3 mm
Aseistus: Kääntyvä torni jossa 1 x 37 mm sarjatuli tykki sekä 2 x 7 mm konekiväärejä 
Miehistö: 3, Komentaja / Lataaja, ampuja ja kuljettaja.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vuonna 1911 burstyn suunnittelema ensimmäinen maastokelpoinen panssarivaunu joka pystyi liikkumaan maastossa kunnolla ja jossa oli pyörivä torni muistuttaa hyvin paljon sekä ww-2:n, kuin myös nykyaikaista tankkia, kummalliselta tuntuu kun sekä

Itävalta-Unkari kuin myös Keisarillinen Saksa hylkäsivät tämän vaunun.
Vaunu oli valmiina jo sodan alkaessa.Vaunu on ollut huomattavasti aikaansa edellä, mikäli sitä vertaa moneen toiseen ww-1
aikaiseen tai sitä aikaisemmin tehtyihin panssarivaunujen kehitelmiin.
Tätä burstyn ulkopuolista ratkaisua käytti mm. Saint-Chamond, Chenilette tankeissa.
Myöhemmin purstyn torni ja muita ratkaisua käytettiin esim Renault FT vaunuissa.
Bursty mieluummin suunnitteli uutta, kuin käytti valmiita muiden koneiden osia.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gunther Adolf Burstyn (6 July 1879 in Bad Aussee, Steiermark - 15 April 1945 in Korneuburg, Lower Austria) was an inventor, technician, and officer of the Austro-Hungarian Army.

In 1911, he designed the first cross-country tank with swiveling turret, based on American agricultural tractors, which he called the Motorgeschütz (literally motor-gun). The draft design, more advanced than some of the tank designs of the First World War, was rejected both by Austria-Hungary and by the German Empire and no prototype was ever produced. He later sought to patent his design, but was told that it might infringe existing patents, so he dropped all plans.In 1941 Günther Burstyn was awarded with the War Merit Cross, 1st and 2nd class, with Swords.
At the end World War II (April, 1945) he committed suicide because he feared Soviet captivity
Burstyn was christened "Günther," but in later life chose to omit the umlaut and use the name "Gunther.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Any explosive ammunition or empty cores, you can put in this.